October 7, 2013

Amarah ini!!!!!Sakit hati dengar berita pasal gejala rasuah didalam liga malaysia. taraf permaianan sukan bola sepak Malaysia hanya diperingkat rantau ini sahaja. hatta diperingkat asia pun kita masih bertatih. Namun pasal isu rasuah dalam bola sepak kita antara jaguhnya.. Kenapa?

Setiap pemain bola sepak mendapat gaji bulanan(PRO).. maknanya diorang sepak bola tue dapat duit. Majikan mereka adalah persatuan negeri atau kelab masing-masing. Apakah majikan mereka culas dalam menunaikan tanggungjawab sebagai majikan? Ada ke? jika ada nampaknya masalah ini tidak akan selesai. Namun, Jika Majikan mereka melaksanakan tanggungjawab mereka ..tetapi ada yang mengambil rasuah juga...ini adalah sesuatu yg tidak dpt dimaafkan.

Majoriti pemain bola sepak adalah orang melayu islam. Hukum rasuah itu adalah haram disisi agama,mahupun undang-undang Malaysia. Kita berharap gejala ini, tidak seburuk yang diperkatakan, ayuh para pemain semua..jangan gentar jika tidak bersalah..terapkan semangat kesukanan. tiada siapa memaksa kamu bermain bola, jika bermain bola(lakukan rasuah) kamu dipenjarakan lebih baik jangan main bola..banyak kerjaya lain lagi. Peminat atau penonton membayar utk melihat kamu menyepak bola..hargailah mereka..

P/S: Benci Rasuah

No comments: