September 30, 2010

strategi...



siapa yang mencipta permainan chess...?

aku kecik2 dulu jarang sangat main chess.. lebih suka main
dam aji.... bila dah besar tengok orang main chess teringgin
la pulak nak main.... hehehe step dia tau tapi main tak de
skill asyik kalah saje... letih betul macam ni.

beli game chess lwn dengan computer... apasal aku
tak leh menang? computer main tipu ke?
ke aku yang tak pandai main...? rasa nak je delete
games ni.......

kat dunia sekarang ni.. siapa yang juara dunia dlm games chess ni?
kenal tak?

p/s: dam aji..mmg best..fuhhhhhhhehehe

7 comments:

misz benida said...

aku lah juara yg sebenar..
hahahaha..
duk umh lwan chess ngan adek aku,asyik kalah je.
hampeh tol.

LotsOfLove-Pearls said...

besi,
dulu pun suka nengok kwn2 main chess. pas tu belajar step.
bolehlah tapi skills xde..

sekadar suka2 je main..

kuntumz said...

yop, chess ngan dam aji..dua2 aku tak suka...sbb kiter kene pikir dan kene duduk wktu main...tak mncabar dan tak enjoy..hahhahaa

eddie dewanaga said...

...zaman gua gila chessing ni, masa tu gandingan juara dunia, russian named Anthony Karpov dan sorang lagi Kasparov...

benda ni adalah subjek wajib bagi mereka yg ada ambil course defence/offence strategy di sesetengah kolej/uni dunia...

besi said...

misz benida.. hehehe kena try lagi ni...

LOL.. kita sama la cam awk..tau step je..skill tak de

jia.. ate... kamu suka apa lak? hehehe

bro..tq for your info...chess ni kena betul2 jadi pakar startegi ni

DrSam said...

setuju...dam aji masih jadi pujaan hati ku....

Anonymous said...

besi - aku main pun tak minat, tengok game lagilah tak reti!

The current world champion is Viswanathan Anand, who won the World Chess Championship 2007 and successfully defended his title against former world champion Vladimir Kramnik in the World Chess Championship 2008, and again against the challenger Veselin Topalov in the World Chess Championship 2010.