June 6, 2010

LBS



Oleh kerana, ramai kawan2 baik diblog atau FB
mengatakan tentang keterujaan ttg filem baru
Lagenda Budak Setan(LBS), maka aku pun pegi la
tengok............... komen aku.

1. memang lain sedikit...ceritanya, byk imaginasi
tak leh lari macam kita baca novel bkn tgk filem....
(contoh, awek leh tukar wajah)
kata org...filem ini kurang logik sikit...

2. view cerita ini mmg cantik...pandai cameraman shoot...
sbb nampak hidup...dalam cite ni pokok sebatang diterangi
cahaya tebenam matahari ....mmg cantik...beberapa kali scene
diorang shoot kat situ.............dlm hati tertanya2
kat mana view nie leh kita tgk? pandai diorang cari...

3. pelakon.....macam ada yg tak kena, la..
tapi tak tau nk komen macam mana...mungkin lebih
best kalau bukan farid kamil ngan lisa surihani yg berlakon.
sbb dah biasa tgk diorang berlakon sama2...kurang sikit
terujaannya........

4. keselurahanya ok la.. dari 5 bintang leh bagi 3.5
boleh tengok ....tak rugi....

p/s: ramai cakap sedih bila cite ni...part mana
yg sedih? tolong aku..sbb aku tgk tak
sedih pun........

7 comments:

misz benida said...

bkn xnk skong muvi melayu,tpi aku syg nk buang 7,8hinggit tgok muvi melayu..kdg2 iklan cm sdp,tpi hampeh..tgu dwload la jwbne..hehehe

ko hati batu en besi..besi bin metal

besi said...

misz.. kurang2nya pegi la tengok..
tunggu download je...? bijak2

♥ Vee Violet ♥ said...

orang yg pernah baca dan hayati novel tu kalau tgk akan menangis..
:)

LotsOfLove-Pearls said...

besi,
gua teringinnya nk nengok..
dh banyak komen lol baca.

lol suka Que.
nak nengok dia marah2 Lisa tu.
hehehe..

besi said...

vee... tapi bahagaian dua pelakon dia sape lak? lisa suihani dah matikan...

LOl... tak tgk lagi ke?
cepat2 tgk...

kuntumz said...

yop-dah lama aku tak tgk wayang since kawen tau..uwaaaa..lamatnya kene layan vcd jer lah....

besi said...

jia.. takpe la..tunggu je cd.