September 24, 2009

bagan pinang

sunset at bagan pinang khabarnya akan ada satu lagi election....tapi kali ini di N9 kubu kuat parti BN... macam biasa....harapan rakyat supaya proses demokrasi ini dijalankan dengan aman dan harmoni..... kata orang dalam kerangka politik yang matang.....(ingat parti2 yg bertanding) apa yang menarik perhatian ialah lokasi bagan pinang itu sendiri....didlm daerah port dickson nak cerita pun malu....yang aku tak penah sampai lagi kat port dickson....mungkin tak berpeluang lagi.. hehehehehehe.... teringgin nak mandi laut kat sana... kena pegi nie.... apa2 pun selamat bertanding kepada parti2 politik yang terlibat..... pandangan nafsu selalu meluru pandangan mata selalu keliru dari pandangan hati yang hakiki

10 comments:

IT'S Me N.a.N.a said...

hahhaa..besi tak pernah pergi port dickson..hahahaa.. **gelak lagi..**gelak guling-guling..


ermm..sebenar nya. series, nana lagi lar tak pernah. Tp, kelakar baca ayat besi tue..hahaa..

besi said...

nana...gelak sampai guling2 ingatkan dah penah sampai kat sana
kui kui kui...sama la tue

LotsOfLove-Pearls said...

Selamat bertanding kepada mereka yg terlibat..

nak nengok apa ending..

hehe..

LOL dah pernah g PD.
Best!!
Jom g ngn Nana.
Hehe..

besi said...

LOL...pun dah penah sampai kat PD..
tak leh jadi nie....

IT'S Me N.a.N.a said...

Jom nak pergi ramai2???
wahh..best juga. Boleh buat reunion...yahoooo...

besi said...

nana...ini kena tanya ms LOL...
dia yg cadang.....heheheh

eddie dewanaga said...

gua penah kesini beberapa kali, ketika jadi penghuni beberapa dekad lalu, ketika bergelar pelawat beberapa bulan lepas...
PD ni dulu2, tempat yg cukup keramat... lahirnya satu generasi pahlawan moden bergelar perguruan rejimen askar melayu diraja, hingga kini masih tetap keramat walaupun dah byk pularek pusat latihan rekrut)di buka.

sekolah aprentis pertukangan angkatan tentera malaysia juga berstatus satu institut elit tetapi ramai yg tak tau.

muzium tentera darat juga terdapat di sini.

kem latihan khas untuk sang pemilik 'greysand beret' juga di sini.

oh... encik besi berbicara mengenai politik dan p.r.k bagan pinang rupanya... bekas p.m mencadangkan bekas mb n9 untuk jadi calon...

bekas mb tu sedang digantung keahlian dari parti kerana politik wang, tapi kalau parti ambik dia juga, gua tak hairan jika bn tersungkur tumbang di n9 satu hari nanti...

besi said...

bro gud info pasal pd.....
bro ni nampaknya mcm dah hafal kwsn
pd ni ya.....

pasal PRK....gua neutral je...
tapi kena bertanding dengan matang je....harapan tu

sis_nita said...

penah dating ngan mat askar yg kat kem PD iteww..

hehehe!

besi said...

sis_nita kalau mandi best lagi ke...?
kalau dating confirm main tepi2 laut je......tak best
mandi baru best