June 4, 2009

sajak: dunia kita

resah gelisah menjelma
jelmaan yang tidak dijangka
gerhana dijiwa melingkari maya
terserlah punca dunia
dunia mana kalau bukan dunia kita
sana sini penuh cerita
arahan dan skrip yang berbeza
kita tetap masih berada didunia
entah betul atau tidak
jawapan yang bukan kita hendak
dunia sekarang penuh gelodak
manusia harapan yang tonggak
tonggak mungkin jadi punca
punca yang tidak disangka
usah leka dalam dunia
kita manusia bertanggungjawab sepenuhnya
jagalah dunia....dunia siapa?
kalau bukan dunia kita..........
harian hidup manusia semuanya
dipengaruhi dunia........

9 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

hye besi..
kan baik kalau seluruh dunia nie menjaga dunia kita...

aman dunia..

Anonymous said...

ada bagus?

sis_nita said...

manusia yang sedikit demi sedikit memusnahkan dunia..

harap dunia besi sentiasa aman dan damai yerr..

besi said...

LOL...semua kita kena jaga dunia nie.......


sis_nita.. dunia besi k je...aman, harap2 la

eiza in the house.. said...

besi
eiza akan jaga dunia kita..
eh?..hehe

besi said...

eiza...hehehehe dunia nie kena semua orang jaga

eddie dewanaga said...

dunia politik busuk macam longkang,
dunia ekonomi semakin karam,
dunia hiburan semakin songsang,
dunia sukan stadium dah tumbang,
dunia kita...

tapi blog 'dunia kita' masih berjuang, teruskan perjuangan ini bro, semoga sedikit sebanyak, kita berkongsi rasa dan cerita...

besi said...

bro eddie...berjuang tetap berjuang....tq bro

Izzat Iskandar said...

boleh tak if I ambil part of this sajak and make it a song?