February 23, 2009

malam

makan waktu malam
shopping waktu malam
bilanya nak tido....
semuanya aktiviti dilakukan
pada waktu malam?
kedai makan 24 jam kat kl nie
semakin hari semakin banyak...
takkan diorang berani bukak 24 jam
jika tiada pelanggan.....
maknanya org2 sini suka mkn di tengah2 malam
shopping malam? danau kota la...
down town kat cheras la....
up town kat kota damansara la....
kat chow kit la..... 7 eleven la...
semuanya wat bussines tengah2 malam
takkan diorang berani bukak stall tgh2 malam
jika tiada org datang untuk membelinya.....
memang pelik la....mlm untuk tido...
tapi sekarang nie dah macam sama je ngan siang...
banyak aktiviti dilakukan diwaktu malam....
kadang2 tertanya2 gak bilanya diorang nie nak tido......
tapi itulah realitinya....orang sekarang suka
bersengkang mata diwaktu malam.....
malam suasana mu sudah tidak sesepi dulu...
aku merinduimu.................

12 comments:

eiza in the house.. said...

besi, iza penah pergi down town kat cheras tu..mmg happening sgt..masa tu shopping beli baju raya :)..4 pagi baru nak balik umah..huhu

besi said...

eiza...suka jugak shopping mlm2 hmmm ok la...

DrSam said...

menjelajah juga uptown d'kota ke? dekat rumah tu. tauhu bakar sedap kat situ. kalau rasa nak pi, boleh join dan bagi warning awal-awal.

besi said...

dr sam...hehehe tauhu bakar cam menarik je..tgk2 la nanti leh join gak..

ab geldofg said...

tapi pncuri pecah rumah je mlm2...hairan ye...sedangkan mlm ramai yg tk tdo

besi said...

ab geldofg....mmg la sbb diorang pegi keluar rumah, tak dok kat umah mlm2...heheheheh

Anonymous said...

ada lg golongan suka sengkang mata mlm-mlm ni. golongan baru kahwin. hehehe

ruzzlan2312 said...

Oleh kerana bentuk kehidupan(lifestyles)kita tu berbeza beza jadi ; ada yang hanya boleh ke siang dan ada ke malam.
Shift tu - ada banyak tempat lagi seperti di Hospital, Kilang, Security dll.
Cuma 'Shift' di Up atau Downtown yang nampak berhappening kerana kita 'Up' kan dia - juga seperti kaki lima di restoran malam.
Betul kata kawe kita, orang single dan baru kawin - boleh lah.

besi said...

ruzlan...setuju je

Anonymous.... hmm dari pengalaman nampak....

LotsOfLove-Pearls said...

a'ah ek..
tdonyer maner?
siang keja, mlm jer yg available tuk jalan2..
tdo subuh ler akhirnya..
huhu..

besi said...

LoL...tido subuh tak cukup kot...heheheheh

vidadarisakura said...

er..aku insomnia..

jadi?