August 18, 2009

emergency

darurat kesihatan......... adalah langkah akhir jika bencana H1N1 ini terus membunuh rakyat Malaysia.... apa2 pun setiap rakyat malaysia kena pakai topeng utk menjaga kesihatan masing2................. tapi penat la............. aku sekarang nie.... pegi keje balik keje hari minggu pun dok rumah je... takut nak jumpa orang.... bahana H1N1 nie mmg menyusahkan.... penat2................

12 comments:

Vee Violet said...

Vee paling risau waktu Vee naik monoreil...
ramai orang berhimpit-himpit...
setiap hari...

LotsOfLove-Pearls said...

Apapun. kita kena hadapi juga..
Semoga penyakit ini akan cepat 'musnah'....

kita semakin gelabah...

eiza in the house.. said...

salam besi,
nak wat cmner..
inilah ancaman terbesar dunia waktu ini..pencegahan lebih baik dr rawatankan..nampaknya kene pkai tutup mulut setiap masa lah..

IT'S Me N.a.N.a said...

hurm..insyaallah..semoga kita semua dijauhi virus2 tue. Kalau dah ajal nak buat cemaner kan? bnyk2 berdoa..cuci tangan tue penting..

afsal_8281 said...

kat spital selayang neh katanya dah ada 3 kematian
tp tak dibagitau kt news kan
takut org cemas

uwaaaa
dokek umah den da tu ha
den riso la kok merebak ke kaw umah den lak ai

eddie dewanaga said...

vee,
naik public transport jgn lupa pakai mask ye, it's ok kalau nampak tak cute, diorang paham it's critical moment nowadays... take care!


sentiasa guna mask bila di tempat2 public. insyaAllah... berkat Ramadhan yg bakal menjelma, kita semua terhindar dari malapetaka.

sis_nita said...

betul tu besi.. aku pon risau. mmg dah tak berani nak pergi ke shopping2 kompleks.

ntah2 ada gak negeri yang diisytiharkan darurat.

berkurung dalam rumah adalah satu cara yang selamat tuk elakkan diri dari terkena jangkitan..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aduyai...

penat memang penat...

tp nak buat cna...

redha jer la...

besi said...

kawan2 semua marilah kita semua berdoa...semoga semuanya selamat

DrSam said...

tak perlu tunggu pengishtiharan dharurat dari kerajaan (tak tahu bila)... Dharuratkan diri sendiri!

besi said...

dr sam...betul tue

Precious said...

Mesti hati2. Boleh kuar kalau kana cara n gaya ...