November 2, 2009

cerita Law Abiding Citizen

semua orang cakap citer nie menarik utk ditengok... budak2 opis aku kata...rugi kalau tak tengok hari sabtu lepas baru la ada peluang tgk citer nie... ulasan dari aku..... cerita tentang sesuatu ketidakadilan adalah cerita yang menarik utk dilihat.........maknanya tema citer ni mmg baik......namun..Law Abiding Citizen telah gagal memenuhi standard cerita ini... dengan kata lain...cerita ini sepatutnya diolah dengan lebih baik dan menjadi lagi best utk dilihat.........tapi gagal dlm cerita ini... sungguh mengecewakan... bapa yg kehilangan anak dan isteri telah gagal dlm mendapat keadilan dari sistem perundangan telah mengajar pendokong2 sistem tersebut... hakim... DA...peguam bela..dan seterusnya penjenayah itu sendiri... namun..aspek2 utama telah sengaja dilupakan tentang bagaimana bapa ini berjaya melakukan yg tidak mampu dilakukan oleh org lain... faktor dia seorang agen rahsia...telah dilihat sebagai faktor yg tidak penting....ini menimbulkan ketidak logikan cerita ini....sbb kakitangan federal kat US...jgn disentuh...hatta mafia yg kacau adik kerani FBI akan diburu sampai kelubang cacing... inikan pula penjenayah biasa...dan pejabat DA boleh membenarkanya....tak logik langsung.... keupayaan utk melihat pergerakan wang dan transaksi yg dilakukan mangsa...menimbulkan pelik... bagaimana pejabat DA gagal mengesannya dengan awal. hartanah yg dibeli sebelah penjara...tak logik langsung jika gagal mengesanya. apa punya susah nak kesan...pelik aku. ...ya diahkir baru tahu...hehehehe... bagi aku....cerita ini sepatutnya menjadi lebih menarik jika sbb tema ketidakadilan ini memang mudah utk penonton melihatnya....namun d;m cerita ini kecewa...dibuatnya dari 5 aku bagi 3.5 p/s: ini pandangan aku pandangan org lain aku tak tau

10 comments:

Vee Violet said...

Vee tak tgk lagi...
so tak dapat nak kasi bintang lagi...
=)

besi said...

vee...gud luck tau..utk pertandingan miss scocer tue..
nak wish kat blog vee tak leh..
mcm biasa tak leh nak komen...kat situ.

vee..tgk peserta lain..rasanya vee leh menang la....

Vee Violet said...

hmmm...
peliknye ... nape takleh comment ek?
hmm... vee ni kurang yakin sikit... tambah2 vee baru potong rambut n nampak tak ok sgt...
nanti balik pangkor confirm hitam...hihihi...
lagipun audition tu nanti kalau tanya mcm2 pasal bola... vee takut jugak... tak follow sgt bola nie...
selalunya amik tahu pasal result je... hihihi

Vee Violet said...

try comment lagi sekali leh tak besi?

besi said...

vee...kejap k..

vidadarisakura said...

alaa.best ka nda ni.baru mau p tengok.huh

besi said...

vi...ala, boleh pegi tgk...tapi tak la best sgt

eddie dewanaga said...

ni cerita baru ye..?

huh, nampak sangat gua ni ketinggalan... yang terakhir gua tengok ialah The Taking Of Pelham 1-2-3 lakonan berbisa John Travolta dan Denzel Washington.

besi said...

bro...leh tengok la..tapi tak la best sgt...bagi aku la

Anonymous said...

kalu tak xjadi a...movie...