July 28, 2009

3 nyawa

kematian akibat H1N1 a.ka. selsema babi
telah meragut 3 nyawa dinegara kita....
situasi yang amat membimbangkan...
harap2 lepas nie tiada lagi nyawa melayang
akibat angkara virus babi nie.....
penawar kepada virus nie....rasanya dah dijumpai
untuk mengeluarkanya kepada pasaran mengambil
masa sedikit...ini adalah utk tujuan keselamatan...
maknanya kajian atau pemantauan mesti dilakukan...
khabarnya kementerian kesihatan....sudah menempah
sejumlah penawar dengan belanja hampir 5 juta ringgit...
tak pe belanja lebih asalkan rakyat selamat.....
selamatkan Malaysia dari H1N1..........

9 comments:

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Salam Cik Besi,
Saje je jalan jalan...eh eh...cam kenal je teddy bear kak nita bagi tu... ;))

afsal_8281 said...

tu la tu besi
risau lak ai da 3 nyawa melayang
bagus la kalo kerajaan da amik
tindakan mencari penawar
moga2 virus babi ni tak melarat lagi

risau lak keselamatan si kenit tu

sis_nita said...

apa sangat laa 5 juta hengget tu kanss.. berbanding dengan nyawa rakyat2 Malaysia ni..

besi said...

salam maya..cik besi? encik la..boy nie...tak tau la sape yg bagi mula2...tapi nie ambil kat miss izah...layan je...

sal...si kenit jgn bawa jln2 sgt..emaknya tak pe anti body kuat sikit...


sis_nita....nyawa tiada galang gantinya...cepat2 la produce penawar nie...lama sgt kajian ni..

eddie dewanaga said...

langkah2 pencegahan MOH kurang efektif... masih ada kakitangan hospital yg merungut bila ada kes membuatkan rakyat menyampah nak pegi check up...

besi said...

bro eddie...tak leh la camtu...
kena ikhlas...kita rakyat faham..semua org penat...sikap camtu adalah sgt tidak wajar

Joe said...

harap2 kerajaan dapat lah mempercepatkan urusan penawar ni. rasanya makin serius virus ni.

masa ni lah kerajaan kena tunjukkan keperhatinan terhadap kebajikan rakyat.

risau kat anak2 kecil yang bersekolah je.

LotsOfLove-Pearls said...

salam besi..
masalah semakin serious..
dh sampai ke peringkat kematian...

besi said...

joe...kita kena menyokong usaha yg baik...

LOL..ya la dah tahap bahaya nie..
kena hati2