October 16, 2009

fantasi

siapa kata suka tengok bola tak dapat apa2...? selain kepuasan kendiri bila melihat pasukan pilihan kita menang....ada juga habuan2 lain yg boleh kita dapat....dari suka menonton bola sepak..... contohnya astro fantasy football aku baru sahaja mendaftar sebagai peserta... ramai org dah mendaftar....hampir 70 ribu org.. hadiahnya lumayan.....RM 50k tengok suka tengok bola pun leh dapat RM 50k tapi dengan syarat kena menang dahulu la.... tugas kita menjadi pengurus maya dalam setiap games epl......... pemain2 yg kita telah pilih akan mendapat mata hasil keputusan sebenar perlawanan....so sape yg pandai pilih pemain utk team dia akan mendapat mata yg tinggi la.... tapi permaianan ini utk seluruh musim..... kedudukan semasa aku sgt sedih....#44 ribu dari 70 ribu peserta..... pening jugak.....camne nak dapat number satu.... heheheheheh RM 50 ribu.....tue betul2 FANTASI la.............

14 comments:

IT'S Me N.a.N.a said...

yeay!
ok. nana doakan besi menang..
yahoOooo!!!!!

LotsOfLove-Pearls said...

uish..
kalau dapat..
pasti ku hilang dr dunia blog kejap..

ngeeee...

Pinky Vee said...

Tahun terakhir yang Vee betul2 ikut perkembangan bola sepak and tgk time Vee 17 tahun....
now slow sgt...
fakta yang Vee pasal bola sepak....
gaji pemain bola sepak adalah antara gaji yang terbanyak...
dan kemasyuran doran gpun ala ala celebrities...
:)

besi said...

nana...tq tapi mcm payah je...
tak pe fantasi ...

LOL...itu kalau dapat...tapi tak dpt pun tak pe sbb free je peraduan nie...syaratnya kena rajin tgk bola....

vee...tak pe, tau sikit2 pun ok gak.. player yg bertaraf world class mmg la gaji diorang tinggi...
kaya dan glamour...

Anonymous said...

tu yang fantasi..
yang realitinya, perak dah tersingkir
dari kancah piala malaysia musim ni..
komen sikit besi..

besi said...

anon....
betul perak dah tersingkir dlm saingan piala malaysia....

pemain2 muda perak masih gagal utk
menghayati keramat piala malaysia..
nak salahkan diorang? tak..mereka semua sudah berusaha...cuma nasib tidak menyebelahi....mereka...

aku masa tgk KL lwn perak masa kat cheras hari tu...amat berpuas hati
dengan corak dan keberanian young2 player nie.....

cuma harap2 musim depan jgnla hijrah ramai2 lagi....penat kalau nak bentuk team yg baru....

dengarnya penyerang utama perak razali kundasammy...sudah diintai oleh beberapa pasukan....harap2 kekal di perak....

contohnya mcm ahmad fikri baru berusia 21 thn tapi cepat sgt lari ke team lain(perlis)...

sebab nak lahirkan penyerang tulin bagi sesebuah pasukan amat payah...

khalid...kelantan
indra....kelantan
d.surendrend..selangor
ahmad fikri...perlis
hardi....selangor
azlan zainal...kelantan
shahrulnizam....kedah
nasrul(keeper)..selangor
hamsani(keeper)...selangor
k.nanthakumar....selangor

dan lain2 yg aku tak ingat dah...

pemain2 muda sekarang nie masih belum masak lagi.......musim depan
harapan masih ada..........utk team perak..

itu je komen aku

sis_nita said...

selangor pon dah makin sengal ni..

urmmmm..

no komen laa bro..

urmmmm..

besi said...

selangor sengal?
ok je aku tgk...
layak suku akhir kan

DrSam said...

tak pe. mula-mula memang kena berfantasi dulu. Kalau tekun insyaallah jadi realiti.

yoro okino said...

hahhaha
semoga berjaya

besi said...

dr sam..org tgh mencuba nie
heheheh

yoro....heheheh suka dia

eddie dewanaga said...

gua suka menonton bolasepak, terutama yg memaparkan bintang2 ternama...

ada juga 2-3 rakan yg menyertai fantasy football tu, gua malas...

besi said...

bro...bukannya apa...tak de keje, sbb tue leh layan nie
heheheheh

vidadarisakura said...

gudlak.hee