October 28, 2009

kad

caj kad kredit RM 50 dan RM 25 utk kad tambahan... hmmmmmm menurut kerajaan tujuan caj ini dikenakan utk mengelakkan rakyat negara ini terus menerus dari berhutang dengan kad kredit...maknanya jgn guna kad kredit banyak2 la.......... banyak pro dan connya dlm hal ini.... aku heheheeheh tak de kena mengena ngan caj ini....sbb tak penah pakai kad kredit... mungkin sbb aku sorang2 lagi...so tak de mcm keperluan kad ini utk aku... kepada pemegang2 kad ..... sumbangan anda(RM 50) kepada kerajaan dijangka berjumlah RM 400 juta setahun sumbangan bermakna anda ini boleh menambah pendapatan negara dan seterusnya kerajaan boleh membelanjakan utk program pembangunan yg lain....tahniah anda terpilih.... p/s: aku tak terpilih la

19 comments:

Vee Violet said...

Hahaha...
vee antara insan2 terpilih...
=)
Besi, Vee create award baru untuk besi... tgk kay?!
=)

eddie dewanaga said...

gua..???

takde beb, cash only.

besi said...

vee....tq for d award...
nanati kita ambil...k
vee mmg terpilih.....hehehehh


bro....jadi sama la ..tak terpilih
hehehehe

LotsOfLove-Pearls said...

besi,
elakkan guna kad kredit..

Merbahaya wooo..

Tapi tulah..

ada baik buruk juga..

besi said...

LOL...terpilih ke tak?
heheheh

sis_nita said...

aku aderr dua kad..

urmmm..

besi said...

sis.nita...menurut rekod...hanya 2 juta rakyat malaysia yg ada kad.
tapi menurut bank 11 juta kad telah ada dipasaran...
maknanya 2 juta pemegang kad mempunyai lebih dari satu kad...sbb tu ada 11 juta kad...dari 2 juta pemegang kad...

tak pe....menyumbang kepada kerajaan.......tu

Miss Izah Mohamed said...

im not the chosen one too.. hehe
cash money suda.. :)

Vee Violet said...

Vee insan terpilih yg telah menggunakan credit card dan sekarang dah pening kepala nak membayarnya...
=)
besi, header tu mcm kenal jek...
terharunya.....
=')

besi said...

miss izah...hai..tak terpilih tak pe...leh menyumbang dlm aspek lain lak....


vee...ada org bagi award letak kat header la...leh ke?

Vee Violet said...

Boleh je...
=)
Kalau Vee tahu besi nak buat header, vee dah edit size yang sesuai untuk header...
=)

besi said...

alamak tak sesuai...ker?

Vee Violet said...

haaaaa... center baru cantik...
=)

besi said...

tq vee........

Anonymous said...

aku baru berkira2 nak apply kad kredit...adusss..xsanggup aku

DrSam said...

RM400 juta boleh cover bonus kakitangan awam tahun depan kot...

besi said...

anon....rasa berbaloi apply la...heheheh


dr sam....ya la...PM tak umum bonus dlm bajet tahun ni...
tahun depan la tue....

IT'S Me N.a.N.a said...

Card credit nie 'BERHNTU'!!!

besi said...

nana...ada ke? bela hantu tue
hehehe