October 22, 2009

sasterawan negara

DR anwar ridhwan.... telah dianugerahkan sasterawan negara (SN) yg ke 10.... anugerah ini adalah yg tertinggi dlm bidang kesusasteraan dinegara kita... tahniah.............kepada beliau p/s: malang bagi aku kerana masih belum berpeluang membaca hasil karya SN yg baru nie..... kena cari la lepas ni bila la nak tengok wanita mendapat anugerah ini? pinky vee kot nanti?

14 comments:

eiza in the house.. said...

Tahniah utk beliau..besi tunggu la sepuluh tahun lagi mana tau namaku pula yg terlakar..uhuk..hehe

besi said...

bagus tu....ada cita2

sis_nita said...

Vee mmg aderr peluang tu..

errr.. entry Chelsea menang takde ke.?

joe semedang menyengih..

besi said...

sis_nita....hebat sgt sampai 4-0
menang...nanti org kata apa lak....
ehheheheh

Yern Ain said...

next x tau brp tahun lg, encik besi plk ye :p

besi said...

yern ain...aku ? mana maunya karya pun tak de....

DrSam said...

Tahniah untuk seorang lagi tokoh sastrawan negara. Kita mememang memerlukan lebih ramai tokoh-tokoh budaya spt beliau.

Besi pun boleh pasang cita-cita...tuah ayam nampak dikaki...

besi said...

dr sam ..tuah ayam nampak dikaki
tuah sasterawan nampak di pena...
heheheh

DaliaLiyana said...

hari ni tak silap, ganjaran sasterwan negara ni naik 100% kan??

eliza said...

tahniah kepada beliau..dan selamat mencari kepada ko..hehe

IT'S Me N.a.N.a said...

Hi besi..sihat tak?
nana pun tak dapat baca lagi karya beliau..ader ker? pinjam?

Vee Violet said...

hehehe... besi... tu satu semangat untuk vee...
thanks you sooo much...
nanti vee free vee buat entry tentang apa sebenarnya impian vee selama ni okay...
:)

eddie dewanaga said...

belum berkesempatan juga untuk meneliti hasil2 beliau, gua ni kena spend more time reading than sleeping...

besi said...

dalia...ganjaran tak penting sgt kot....sbb gelaran SN tue dah gempak dah


eliza....heheheh ko dah jumpa ke?

nana...tak de la...tak pe lepas
nie kalau jumpa kita bg nana pinjam k...

vee... gud luck tau...kami sama2 tunggu nanti apa impian vee

eddie....tak pe la bro...pelan2 nanti kita leh baca gak