October 6, 2009

naik dah....?

tak tau nak ulas macam mana... kalau tanya org yg tak guna dia mmg la elok...sbb kerajaan naikkan harganya..... tapi masalahnya org yg gunakannya macam mana lak....? sekotak naik harga sampai 0.40 sen... penat la macam nie..... nampak gayanya kena ubah cara hidup nie... persoalanya mampukah aku utk meninggalkanya?.... dah lama kami bersama2.... susah hati dibuatnya nie....

12 comments:

IT'S Me N.a.N.a said...

boleh lar besi! percayalah..


**Patut lah malam tadi nana dengar abah call pemborong tue tanya harga dah naik ker? rokok rupanya..

sis_nita said...

joe..

sila baca dgn teliti okehhh entri besi ni..

naik..

aku sokong sangat.. sbb kalo harga rokok naik.. makanyerr dit shoppin tuk aku pon naik..

adil.. saksama..

besi said...

nana...tak tau nak kata apa...boleh ke tidak...susah nak jwb........


sis.. harga rokok yang naik ialah rokok2 yg dicukai oleh kerajaan malaysia sahaja....bagi rokok2 seludup harga tetap kekal macam biasa... mana tau tadi aku dah tanya kedai...heheheheh

eiza in the house.. said...

besi
** rokok daun pun boleh ape..hehe

Bella Vee said...

Miaow miaow besi...
Vee ok... :)
Ape kate kurangkan merokok?
Kalau dulu sehari sekotak, ape kate kurangkan sehari setengah kotak?
:)

besi said...

eiza...rokok daun mmg boleh hisap...tapi kalau org muda beli daun nanti org akan fikir bukan2..
sbb tue mls nak hisap rokok daun...


vee...cadangan yg baik..akan ku cuba dengan secuba cubanya

eddie dewanaga said...

a friend of misery...

gua dah boleh cut down, cuma tak dapat lagi untuk cut off.

lebih-lebih lagi untuk carik ilham... biar putus nyawa, jangan putus asap.

besi said...

bro...itu yg penat tue...selalunya naik lepas bajet...tapi kali nie, belum bajet pun dah siap naik...

LotsOfLove-Pearls said...

Kalau nak boleh jer..

Chayok..

Chayok..

Bos aku perokok berat, sampai ckp pun LOL terpaksa tahan2 nafas. Dia dah berhenti dah. Drastik sungguh.

Client aku seorang yang tak beradap.
sesuka hati masuk opis then merokok. Bila ckp ngn aku, aku tutup hidung dek busuk satu badan..

Hehe..

Besi boleh jer..

Semoga berjaya okey.
Bukan kerana rokok tu mahal tetapi kerana kesihatan besi lebih penting dari segalanya..

besi said...

ya la lOL...tul ke bau rokok busuk?
heheheh...aroma rokok mmg menyegarkan bagi perokok2 hehehehehe

Anonymous said...

berhenti je la...
rokok tu busuk....
rokok tu buat manusia tu biadap...
rokok tu bakar duit...
rokok tu penyakit...
rokok tu penuh dgn asap..api..(setan la..)

besi said...

anon...tq nasihat tue