January 12, 2010

muzik

muzik....is an art from whose medium is sound. common element of music are pitch(which governs melody and harmony)rhythm(and its associated concepts tempo,meter and articulation)dynamics, and the sonic qualities of timbre and texture. The word derives from greek (mousike), "(art) of muses".(sumber wikipedia) rasanya semua org suka muzik, mungkin kerana manusia itu suka kepada elemen2 yang menghiburkan. namun jika kita suka terlampau kepada muzik ianya boleh menjerumuskan kita kepada situasi yang melalaikan. kalau boleh semuanya kena bersederhana dlm meminati sesuatu perkara......... ada orang tanya ko nie suka muzik atau lagu yg macam mana? genre apa? sampai sekarang tak leh nak jawab...sbb aku suka muzik yg sedap didengar ditelinga.....tak kira la dangdut, pop , rap , hip hop, rock, pop rock, tradisional, arabic,metal, heavymetal, dan lain2 la....janji yg sedap ditelinga... so sampai sekarang tak de artis pujaan yg benar dikatan aku minat. korang semua camno lak? ada ke follower kepada artis2 yg tertentu mesti ada keistimewaanya menyebabkan korang minat. p/s:pernah pegi konsert tak sampai 5 kali yg berbayar hanya sekali je...heheheh.yg lain semua free

11 comments:

Vee Violet said...

Vee tak pernah pergi konsert. Boleh gitu? Hehehe...
Vee dgr semua genre musik sebab Vee rasa Vee tak boleh hidup tanpa musik... Paling suka alunan piano maksim, gesekan viola vanessa mae and bond... and byk lagu termasuklah lagu korea...
=)

besi said...

vee... salah sorang peminat muzik yg tegar vee..nie....
genre music yg pelbagai...yg penting sedapkan...tul tak

LotsOfLove-Pearls said...

besi..
saya lebih suka music yang berentak slow. lebih kepada Love Song (eg. MLTR, Celine Dion) / Rock Kapak.
Juga suka alunan music by flute, piano.. Kitaro and Beethoven.
kekadang ikut mood. semua jenis lagu dari pelbagai bahasa, layaaan..

..dan banyak lagi.

Kalau cakap soal music, memang panjang pulak huraian. Hehehe..

*..dan sebenarnya

besi said...

LOL...patutla minat yuna...lagunya
slow n steady je....
tak pe lol...sbb pilihan halwa teliga kita sendiri...

vidadarisakura said...

aku pun weh jenis layan suma lagu yang best.hee

besi said...

vivi comel....hmmm dah agak dah...
hehehehe

kuntumz said...

besi, aku suka muzik yg soft2 jer..ala2 nasyid gitu...hehhehe...
caya tak??

besi said...

kuntumz....awakla orgnya...boleh je
hehehehe

misz benida said...

music is my soul.
hidup bosan kalo xde music.
sbb tu mp3 pnting bgi aku..hehe

IT'S Me N.a.N.a said...

nana x penah gi knosert. Tp, setakat konsert free cm2 tue jer lar..ahahahaa...pening lar biler ramai org...fuuhh...~

besi said...

misz benida...ya la, janji bahagia


nana.......tak pe..tak suka crowded2 ya.