January 11, 2010

pelancongan

perlancongan adalah satu industri yang menguntungkan.... ini kerana, tidak memerlukan modal yang besar utk menarik pelancong kenegara kita cukup dengan beberapa promosi dan acara2 sukan bertaraf dunia sudah mampu menarik kehadiran yg tinggi pelancong kenegara kita. hasilnya sudah tentu memberangsangkan. namun begitu, apa yg menarik ttg negara kita yg menyebabkan org asing suka melawat kenegara ini.....klcc ? pulau? hutan? laut? atau apa sebenarnya?... sebagai contoh...jika ada orang bertanya kepada kamu..dikawasan tempat tinggal anda(hometown) apa yang menarik sehingga mampu menarik org untuk berkunjung ketempat anda? susah juga aku nak jawab, korang semua macam mana? leh jawab ke tak? p/s: kat eropah musim sejuk yg melampau byk games bola ditangguhkan. minggu nie tgk game bola malaysia je.

15 comments:

IT'S Me N.a.N.a said...

HI BESI! ntah lar besi..nana pun x tahu nk jawab mcm maner? hihie...

besi said...

nana...tak pe la..mungkin ada, tapi kita yg tak tahu kot.....
tak pe...cool je

LotsOfLove-Pearls said...

besi..
Hometown?
Jom ke Sabah.
Banyak tempat2 yang menarik.
Misalnya pulau2 yang sesuai utk berbulan madu (honeymoon).
eg: Pulau Sipadan,
Pulau Manukan, Pulau Gayana

*LOL pun xjelajah Sabah lagi.
:)

besi said...

LOL...ya la ..kita pun tak penah sampai sabah lagi..kena kumpul duit
baru leh pegi sana..
satu hari nanti mesti kena pegi nie....tq lol

kuntumz said...

mcm2 ada kat sini....bukan setakat nk melancong jer, nk melencong pun boleh...hehehhe
klo kat mlaysia nii yg besnya sbb makanan dan culture dia...tak pun politik dia yg haru biru...

besi said...

kuntumz...makanan dan culture, kat kg hang ada yg menarik ke? sebut yg umum sgt.....politik? hmmm tak best sgt..biasa2 je

DrSam said...

ramai pelancong yang datang ke Mesia akhirnya melencong :)

besi said...

dr sam....susah nak kata...

mukasurat17 said...

owh patut a liverpool nye game postpone.
baru tau..hehehe

Vee Violet said...

kalau kg asal vee, pahang... banyak jugak tempat menarik rasanya...
=)
kalau tempat membesar, penang... batu feringhi lah ape lagi...
and makanan...
=)

besi said...

mukasurat 17....tak pe next week dah ada balik kot..


vee...penang mmg tmpt yg menarik..kadang2 pelancong luar lebih kenal nama penang dari malaysia.......

Vee Violet said...

besi,
besi tanya vee bos tak marah tu ape eh?
kenapa bos marah ek?

besi said...

vee....bukan bos la....
bf vee la

Vee Violet said...

owwhhh... hahaha... vee gurau je... die dgn vee 2 kali 5 jer... memang sah2 lah vee tgk dgn bf vee nanti... ^^ due2 dah excited nak tgk cite tue... =)
cite "adnan sempit"...

besi said...

adnan sempit....citer komedi kan..
nanti leh wat preview...kalau vee kata best...boleh pegi tgk..

jgn lupa wat preview k....