April 29, 2009

cimb ngan maybank

aku masa cuti kat kampung....terkena kejap
dengan masalah mesin ATM nie...
aku guna cimb card....
malangnya kat hometown aku tak de
cimb......
aku pegi la cucuk kat maybank........
technical error........tettttttttttt resit kosong
keluar........duit dah tekan tapi tak kuar.......
aduh tension.....
pegi la tasek(ipoh)...ada cimb kat situ...
boleh la cucuk..............tapi rasa pelik menjelma
sebab....balance aku telah berkurangan sbb transaksi kat maybank
dikira on.........tapi duit aku tak keluar kat atm maybank....aduhhhhhhhhh
rugi la camnie....
hari dah malam...........lantak la malas la aku nak pikir...
tanya la kawan aku...ko kena pegi maybank balik
tanya diorang kenapa duit ditolak tapi tak kuar...
kawan lain pulak cakap kena pegi cimb...mengadu kat sana
baru diorang leh arahkan maybank.....
rasa macam menyusahkan aku je....aku dah nak balik kl dah...
kata orang bersabar sahaja la....RM 200 hilang sbb technical error
p/s:tuhan bersama org yg sabar....tadi pegi atm cimb nak cucuk lagi
tengok2 duit aku yg kurang tue ditambah balik...suka aku

23 comments:

eddie dewanaga said...

syukur, kalau sudah rezeki, takkan kemana...

besi said...

bro..cuak juga mula2 tue lost dua ratus..nasib baik...

Vee Violet said...

Tuhan bersama dgn org yang sabar...
betul betul betul...
=)
Hi Besi!
Vee dah kembali ke pangkal jalan... hihihi

besi said...

vee...hitam tak? heheheheh jgn marah

sis_nita said...

panah gak kena camni.. masa tu akak p buang resit tu sbb bengang.. call bank.. bank kata kena bawak resit tu..

dengan tak malunyerr akak gi kutip balik.. nasib lerr aderr lagikk kat tepi pokok tu..

sis_nita said...

panah* kehkehkeh.. panah petir ke haperr kanss..

panah = penah

harap maklom.. jiwa tgh emosi..

besi said...

sis_nita...kiranya bank baik gak..
sbb dia masukkan sendiri tanpa report

eiza in the house.. said...

yeah2 duit dh dpt balik...jom nasi beriani..:)

syukur nikmat, besi nak kene belanja eiza tu tndanya..hehe

besi said...

eiza...hehehhehe

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Friend..

"Friendship Award..
The Best Blogger.."

Anda Dianugerahkan..
Sila ke Mahligai saya..
Ngeeee..

Vee Violet said...

besi - syukur tak hitam...
hihihi...
takmo marah - takut kena jual... (cite p ramlee) hihihi

besi said...

LOL.........tq.

vee...cool..bagus la vee ni
heheheh

DrSam said...

terbalik kes saya. cucuk maybank tengok baki bertambah. Yahoo pakcik Kayoooo! tapi kegembiraan hanya seketika. check lagi sekali, kembali ke alam nyata.

pengalaman semalam. semasa diMaybank saya pun terdengar 2 orang mengadu masalah yang sama dengan besi. Kecoh. Apa raaa Maybank!

besi said...

drsam....mungkin maybank tengah gelabah...sebab gara2 khabar angin
cimb nak ngap diorang...ehhehehehe
khabar angin je.......

Y E R N ain said...

fuuuhhh.

200 is a serious matter.

nsb dpt balik.

;p

besi said...

yern ain...fuhhh lega..hehehhe

shi3la said...

erkkk cam tue ponn bolehh ker...syukur leh dapat balikk..

besi said...

shiela...heheheh lega sbb dpt balik

a.b geldofg said...

kalau aku bkr je atm tu

besi said...

bro ab.....ganas sgt...nie

LotsOfLove-Pearls said...

Bestnyer....

Naseb dier tak bagi RM200x2..

hehe..

besi said...

Lol..best? tak best la buat org cuak je

vidadarisakura said...

aku penah hilang 50.


bila cek.
rupa2nya aku yg kasi keluar sendiri.
heee