April 17, 2009

sopranos

aku sekarang nie malam2 kat umah
tengah layan dvd cite sopranos...
semalam baru abis season 1...
sopranos...nie cite tentang kehidupan
mafia di new jersy... cite nie sampai ke season 6...
siri cite nie tak keluar kat malaysia...
mungkin tak sesuai dengan budaya kita....
cerita nie boleh dikategorikan sebagai
18 PL..... walaupun cerita mengenai kehidupan
mafia...namun banyak elamen2 kekeluargaan
yang ditonjolkan.......kiranya bukan kisah gangster je la
banyak aspek2 lain di tunjukkan.....
nak mengomen citer nie lebih2 tak leh sebab baru
habis tengok season 1......
sesiapa yang dah abis tgk cite nie leh la kongsi sama2
sbb season 6 kat us...tamat, masa 2007....
p/s...layan citer nie best....komedi, drama, suspen
serius part...semuanya ada la....heheehe

15 comments:

eddie dewanaga said...

sapa2 yg duduk johor, diorang boleh tgk melalui tv singapura...
ini cerita bagi penggemar berat filem2 godfather trilogy dan goodfellas atau versi hong kong, siri "young and dangerous"

gua suka tgk mcm mana tony bermain dengan family dia(sebagai ayah dan suami) dan 'big family' dia (sebagai ketua)

"..as far back as i can remember, i always wanna be a gangster...!!"
- henry hill (goodfellas)

sis_nita said...

hmm.. tak penah tengok citerr ni..

besi said...

bro eddie...betuah lu dah lama tgk... aku baru je tgk ehhehe...



sis_nita...mmg la citer nie tak kuar kat tv malaysia....skrg dlm dvd ada la...

Vee Violet said...

Vee tak tahu lgsg pasal cite ni...
Cite young & dangerous tau la...
favourite...
hihi

besi said...

vee...young & dangerous...cite samseng hong kong...sopranos nie mafia kat usa...best tau cari la dvd...

a.b geldofg said...

cerita dari yusof mempelampun bst juga hehehehe

Vee Violet said...

huhuhu...
nanti Vee cari...
jeng jeng jeng....
haaa... if suka tgk fast n furious gi tgk cepat2 tau...
best!!!
=)

besi said...

bro ab...iyo la tue...heheheh


vee...amboi promosi nampak 2 fast n furious nie...lum la vee...tunggu cd la nampaknya...heheheh..

Y E R N ain said...

da hbs tgk, nnt bt review ;p

besi said...

yern ain..tengok sendiri la heheheh
pandai ko ya...suruh aku

eliza said...

best ka?

besi said...

eliza...best...betul nie.....

Vee Violet said...

hihihi...
promote cite yg Vee suke jek...
morning besi!!!
=)

besi said...

vee...morning..

afsal_8281 said...

susah tau nak jupe lelaki suka layan drama bersiri ni...he3X