January 8, 2009

Helmet accident

Helmet
peristiwa.... helmet accident
tarikh....... 07 01 2009
masa......... sekitar pukul 11 mlm
lokasi......... MRR2
mangsa...... helmet aku la
semalam lebih kurang pukul 11 mlm
aku dari wangsamaju nak balik ke ampang
tengah baik bawak moto ex5 lalu kat mrr2
entah macam mana....tiba tiba helmet aku
melayang...bayangkan lebih 100km sejam
helmet melayang......
ya Allah...abis la kete yang ada kat belakang terdetik dlm hati
cepat cepat aku berenti tepi jalan....tengok keadaannya camne
fuhhhh lega nasib baik tak de yang accident disebabkan helmet aku
tapi helmet buruk aku...masih ditengah jalan....
malam2 kereta semuanya laju...kebanyakkanya mengelakkan helmet aku
yang betul2 ditengah jalan itu....ya Allah....seriau aku dibuatnya
hampir 3 minit..aku lepak tepi jalan nak tunggu line clear baru
nak angkat balik helmet aku....namun.........
tiba2 sebuah kereta kenari hijau(tak silap la) dengan lajunya
menyodok helmet aku....kereta yang laju tiba tiba menjadi perlahan
kenari hijau itu berhenti kira 20 meter di depan...
dlm hati aku...abis la depan kete mamat nie...
aku hanya tunggu dan lihat sahaja....
lebih kurang 2 minit...mamat tue(tak kenal pun) tarik keluar helmet
yang tersangkut kat bawah kete dia dan letak di tepi jalan....
aku pun start moto pegi kedepan ambil balik helmet ......
tak hancur lagi...leh pakai nie.....
tapi masa sampai kat umah aku
terfikir...kalau la disebabkan helmet aku
berlaku kemalangan... yg besar pasti aku
tak tido malam menyesal la..kata orang..
footnote...kena beli helmet baru
korang jgn ingat aku tak ikat helmet tu
aku pin la.....dah nak cabut...tak dijangka
nasib baik mamat kenari tak cari aku...

14 comments:

Miss Izah Mohamed said...

ape motif tunjuk topi keledar tu?? ;p

besi said...

baca la citer dia

Miss Izah Mohamed said...

laa.. td xnmpk lg citer nye..
ish3..
ok3. jap nk bace ;p

eiza in the house.. said...

masyAllah...cmner ler leh jadi cm tu..so moral of the story kene la pastikan helmet anda selamat utk digunakan..betol tak?

anda mampu mengubahnya :)

besi said...

ya la...betul la eiza...
nasib baik la helmet masuk bwh kete
kalau tue yg masuk wassalam la

Miss Izah Mohamed said...

kompius laa..
camne elmet tu leh tercampak..
kn dah pin?? ishh

besi said...

kan bawak moto lebih kurang
100km/hour...
rasanya semalam helmet tue cam terangkat kebelakang sikit...
terus je melayang....
kita pun tak sangka camne leh
melayang terus

Miss Izah Mohamed said...

masyaAllah.. aiya.. nextyme make sure laa ur elmet tu ikat ketat2.. aduyai.. jgn sampai terangkat ngan tuan2 udah lew.. uhuhu

besi said...

heheheheheh..
tuannya melayang tak kot,,,,
kalau jatuh mungkin la...
minta simpang la....

eiza in the house.. said...

nie mesti kes merempit..tak pun layan blues kot sorang2 tu...lain kali baca bismillah k..:)

besi said...

rempit tak la...moto kecik...
wat malau je kalau rempit..

DrSam said...

nengok keadaan helmet selepas kejadian, kira lepas ujian kualiti SIRIM tu.

anyway, syukur tuan punya helmet selamat dan sempat berkongsi pengalaman.

ab geldofg said...

ish2...nasib baik ko ok

eiza in the house.. said...

syukur alhamdulilah ko selamat..