January 22, 2009

Kickapoo

kickapoo....aku masa kecik2 dulu suka minum air jenis nie
tapi sekarang susah betul nak jumpa...
nie baru dapat...ada orang bagi sbb gong xi fat chai
seingat aku , minuman nie dulu dijual dlm botal kecik.(kaca)....
tapi skrg nie ada lak jual dlm tin...rasa macam tak best la pulak..
kadang kadang....rasa macam tertanya tanya...
ada tak minuman ke makanan ke yang dulu2 ada jual
tapi sekarang dah tak jual.....
rasa macam nak cari balik je...benda lama2 nie
so..aku skrg nak minum kickapoo nie...
chow.....
p/s.. sapa ingat benda2 lama2 tue inform la

12 comments:

vidadarisakura said...

tapi kan..
aku penah terbaca kikapo ni haram...
sebab ada campur alkohol sumtink camtu la..

tapi aku lupa mana suda aku baca...

besi said...

haram?...tak penah dengar pun

Miss Izah Mohamed said...

i pn penah je minum air tu..hurm..was2 neh

besi said...

tak tau la izah..
vida yg ckp...
rasa ok je...tak mabuk pun

vidadarisakura said...

huhu

ntah la..

tapi memang pena baca la..
ada halal ka di tin tu?
hee

wuteva
yg penting kamu yakin jak bah..hee

besi said...

aku yakin..vi

eddie dewanaga said...

kickapoo joy juice ni cuma minuman pop soda mcm coke, 7-up dan sebagainya... rasa lebih kurang mcm minuman 'mountain dew' tu, dah bertapak puluhan tahun dah di malaya ni, yg mengarut sampai campur2 alkohol ni apa hal..?

Contains: Carbonated Water, High Fructose Corn Syrup and/or Sugar, Citric Acid, Sodium Benzoate (A Preservative), Concentrated Grapefruit Juice, Caffeine, Gum Arabic, Sodium Citrate, Natural Flavor...

besi said...

tq for your info bro

vidadarisakura said...

bukan mengarut...
pasal aku pena baca la aku cakap..
atleast ak pn share apa aku pena nampak..

sot

eliza said...

ini pertama kali aku lihat air itu..

besi said...

eliza...pegi kedai..mesti jumpa..

vi...tq for your info...

ab geldofg said...

inilah mnuman mula2 aku cari bila smpai ke bumi malaya